Mėnesio archyvas: 2018 m. sausio mėn.

Keičiasi FaceBook reklamos algoritmas – ką daryti?

Kaip ir Google reklamos platforma, taip ir FaceBook reklama ir turinio administravimas nuolat kinta. FaceBook komanda siekia kokybiškesnio vartotojų įsitraukimo, todėl skelbia šio socialinio tinklo pokyčius, kurie lies ir mokamą reklamą ir fanų ar įmonės profilių administravimą ir pasiekiakumą. Pagrindinis pokyčių tikslas – vartotojų didesnis įsitraukimas ir susidomėjimas FaceBook srautu ant sienos.

 

1. FaceBook grupės – išlieka gyvos ir aktyvios.

Viena iš opcijų – įmonėms kurti ir burti bendruomenę grupėse, ten aktyviai ir kokybiškai reikštis. Manoma, kad FaceBook grupių pasiekiamumas neturėtų ryškiai keistis.

2. Skelbiama, kad įmonių nemokama reklama bus dar rečiau rodoma.

Tai pagrindžiama, tuo, kad platforma turi įtraukti vartotojus ir sudominti, o ne spausti ant nemokamos reklamos. Teigiama, kad fanų puslapiai turės mažesnį pasiekiakumą. Tačiau ar kažkas keisis FaceBook reklamoje? Veikiausiai taip.

Pavyzdys – kai Google kompanija panaikino AdWords reklamos pozicijas dešiniame šone, reklamuotojų skaičius nepakito, o reklamos pozicijų sumažėjo. Ko pasekoje ilgainiui veikiausiai Google kompanija tik išlošė ir veikiausiai surenka net daugiau pinigų. Konkurencija liko ta pati, tačiau sumažėjus pozicijų skaičiui, įvairiose rinkose pabrango paspaudimų kainos ir reklamai reikia didesnių biudžetų.

Kas gali nutikti su FaceBook reklama? Panašiai kaip ir su Google reklama – nemokamas srautas taps mažesnis, o mokama reklama taps vis svarbesnė ir reikalingesnės norint išlaikyti pardavimus, tačiau ji tuo pat metu gali ir brangti.

3. Kokybiškas vartotojų įsitraukimas.

Trumpai tariant kokybiškas vartotojų įsitraukimas nuo šiol turėtų būti laikomas ne „like“ skaičius ar trumpi komentarai konkursuose „Noriu“. Kokybišku įsitraukimu bus laikomas ilgas komentaras. Toks turinys bus keliams aukščiau ir nemokamame sraute.

4. Video reklama – atgrojo savo natą?

Įvairūs šaltiniai teigia, kad turinio forma nebeteks reikšmės – ar tai video ar tekstinę, vaizdinė medžiaga. Svarbiausia tampa kokybiškas įsitraukimas.