Mėnesio archyvas: 2022 m. liepos mėn.

Statybų reklama

TOP 4 efektyvios reklamos priemonės statybų verslui

Kaip įvairūs šaltiniai skelbia, per metus statybos Lietuvoje pabrango apie 20%, kai kuriais atvejais ir daugiau. Daugiausiai tai grindžiama rekordiškai augančia infliacija, pinigų nuvertėjimu. Taigi, kas vyksta statybų rinkoje? Vieni projektai stabdomi neapibrėžtam laikui, kitur karpomos išlaidos, dar kitur nukenčia galutinis vartotojas. Iš esmės niekas iš to labai neišlošia arba išlošia, bet nesklandumai, nepatogumai, derybos, perskaičiavimai daugumai neišvengiami. Visgi, verslai nori stabiliai laikytis ar net augti, tad ką daryti?

Net ir pačiais sunkiausiais laikais, dalis žmonių neturi atliekamų pinigų, tačiau dažniausiai dalis yra tų, kurie visgi turi atliekamų pinigų arba sankaupų. Nutinka taip, kad apart laikydami pinigus bankė, žmonės nori investuoti, pasistatyti papildomą būstą nuomai, pardavimui ar tiesiog vasarojimui. Tad klientų galima rasti ir gerais ir sunkiais laikais, bet kaip tą padaryti efektyviai? Aptarkime 4 bene efektyviausias reklamos priemones statybų verslui.

Numeris vienas – esami klientai

Kaip ir daugumai verslų, rekomendacijos yra viena efetyviausių rinkodaros priemonių. Kaip gauti rekomendacijų – kokybiškai dirbti už gerą kainą, tad atsiliepimai apie jūsų įmonę plis bendravimo metu. Taip prisitrauksite naujų užsakymų. Kai kurie gali teigti, jog atsiliepimai nėra rinkodaros dalis. Visgi, kokybiškai atrodanti įmonė, kuri geba įgyvendinti paslaugą už gerą kainą ir laiku – kelia pasitikėjimą ir skatina rekomendacijas kitiems.

Mokama reklama – Google reklama

Viena greičiausių ir efektyviausių statybų verslo rinkodaros priemonių – Google reklama. Efektyvi nes – reklama rodoma tik tada, kai jūsų ieško, pvz. „statybų įmonės Šiauliuose“, „geri statybininkai Kėdainiuose“, „metaliniai garažai“. Be to, efektas pasireiškia labai greitai, ko ne per tą pačią dieną. Paleisti reklamines kampanijas gali užtrukti nuo vienos darbo dienos, o pirmųjų užklausos skambučių galima sulaukti dar tą pačią dieną. Tad veikimas – momentinis, bei pasiekiama tikslinė auditorija.

Organinė paiešką (SEO)

SEO nuo mokamos reklamos Google paieškoje skiriasi tuo, kad čia rezultatas pasireiškia po ilgo laiko tarpo. Pvz. po pusmečio ar net ilgiau. Dedama daug darbo, optimizuojama svetainė („greitis, turinys, bold, alt, title, url“ ir kiti procesai, bei darbai). Čia nereikalingas biudžetas reklamos paspaudimams, bet pats biudžetas keliauja svetainės optimizavimui, turinio kūrimui. Ši priemonė reikalauja daugiau laiko, didesnė rizika nepasiekti norimų rezultatų, tačiau sėkmės atveju, jūs turėsite aukštas Google paieškos vietas ir jau nereikės ateityje investuoti į reklamos biudžetą. Be to – įprastai dalis vartotojų mieliau spaudžia ant nemokamų rezultatų, nei ant mokamos reklamos. Tai grindžiama tuo psichologiniu momentu, kad reklama yra apmokėta ir psichologiškai žmogus linkęs atmesti reklamą ir verčiau rinktis natūralų dalyką.

Socialiniai tinklai

Dar prieš keletą metų būdavo galima girdėti tokia frazes „Facebook reklama neveikia“, „ten nesėdi mano klientai“ ir kt. Tai netiesa. Populiariausi socialiniai tinklai turi labai plačią auditoriją ir galimybę pasiekti didelį žmonių ratą. Visa esmė yra, pati reklamos strategija ir kaip sugebama pasiekti tikslinius žmones, o ne plačią auditoriją. Net B2B sektoriaus įmonės randa savo klientų per „Facebook“, tad ką kalbėti pvz. apie statybų sektorių.